Friday, December 12, 2014

Lenteņu Kāvējs

Lenteņu Kāvējs (Alus darbnīca Labietis, Läti). pdl 0,33 l. alc 7,2%vol. Liigimääratlus: black IPA. Ratebeer'is puudub veel koondhinne.

Tootjainfo: "Pacific Jade & Galaxy hops"

Kääniskorgi ja kumera kaelaga väike pudel. Mustal foonil tehniline silt. Tumedapoolsem kreemikas sõrmepaksune vaht püsib makrofleksina kaua. Õlle värvus - must. Aroom on rämedapoolne, kõrvetatud linnaste ja rebasepuuri taoline ... aga see on omamoodi võluv rämedus.

Esmamekk on raske ja jõuliselt mõrkjas. Keskmaitse keerab keelele sõlme peale ja paneb kukla judisema ... see tegelane on räigel hoolimatu, isepäine ja turtsakas nagu noor kunstnik, kes oma andekuse tõttu endast liiga palju arvab. Lõppmaitse on ropakalt mõru, hapukasmõru ja siis veel magusmõru ... kõrvetatud mesi ja tammetõrud, sigur ja põdrasammal. Järelmekk leebub mõnevõrra ... või on lihtsalt maitsenäsad ebavõrdsas lahingus alla andnud ja kaevikusse pugenud. Kõrvetatud puit. Must lagi on meie toal. Ja kõrbenud leiba, mõtelge!

Rämeraske kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-mõrkja buketiga ÜBERTASANDI julm rüübe, mis isegi kogenud humalajahtija pisut hingetuks võtab. Siia juurde paluks klaas vett!
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment