Saturday, December 27, 2014

Reiljani keha

Reiljani keha (Punakas kikkapea, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,8 %vol. Liigimääratlus: vürtsine šoti eil?

Tootjainfo: "Mägi-piparrohi.
Welcol on alati kõike pakkuda. Poolehoidjatele würtsikas-magusaid võite kuid ka pipraselt mõrudaid kaotusi. Vastastele kanget vastupanu ja korralikku keha, et meelde jääks.
Sellel erilise maitsega Welco õllel on bukteis piprast vürtsikust, mõnusat kangust, magusat mekki ja meesteõlule sobivat korralikku keha.
See on võidu maitse! See on Reiljani keha!"

Väike lihtne pudel, must-valge silt. Kreemikat karva vaht täidab üle poole klaasist, olles superpüsiv. Õlle värvus - kirkalt tumepunane. Aroom mõjub omapäraselt, vürtsikas kõditus katab alguses kõik, seejärel tuleb esile ka meeldivat magus-hapukat fooni.

Esmamekk on ... eee ... kuidagi ootamatult kerge ja lausa magedalt vesisepoolne. Keskmaitse keerab aga selle arvamuse pea peale, tuues kohale nii toekapoolse keha kui magus-mõrkja ja vürtsika jõulise maitsepahvaku. Lõppmaitse on leivane, ürdine, heinte ja männikäbide taoline, külluslik ja muhedalt isepäine. Järelmekk paneb kurgupära vürtsiselt ja veiniselt helisema, pannes tahtmatult küünitama kohe uue lonksu järele.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-vürtsika buketiga überrüübe, mille vastuoluline ja isepäine olek võtab lausa veidi nõutuks ... kuhu ja kuidas seda jooki määratleda? Aga väga hea ja proovimisvääriline on ta igastahes! Soovitaksin pakkuda koos toeka ahjuprae viilakaga.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment