Wednesday, December 17, 2014

Punahabe


Punahabe (Õllenaut, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,1 %vol. Liigimääratlus: american red ale :) Ratebeeris pole veel hinne välja kujunenud.

Tootjainfo: "Säravpunane eil, mis pn pruulitud viini linnaste ja ühe meie lemmikhumala Simcoe'ga."

Pruulikoja tunnussilt seekord roostekarva punane, pruulimehikese habemega ühte karva :) Kreemikas sentimeetripaksune vahukiht kaob kiirelt kirmeks. 

Õlle värvus ... noh kas ta just säravpunane on, aga punane küll ja kirgas kah. Oranžikaspunane ... roostekarva ... midagi sellist küll. Pruulmeistri habe on ilmselt näidiseks võetud :))) 

Aroom on leebelt biskviitjas.

Esmamekk on keskmisest suts kergema kehaga ja magus-mõrkjas. Keskmaitse on taas intensiivselt biskviitjas, suisa sepikuline ja kergelt kompotivirsikuid meenutav. Lõppmaitse muutub veidi tihkemaks, magusmõrkjamaks ja lausa kergelt keelt parkivaks, justkui oleks söönud külmavõetud arooniaid. Järelmekk on mahe, sametjas ja mõrkjas-magus, meenutades kanarbikuteed kärjemeega.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magus-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusa buketiga väga nauditav rüübe. Piisvalt kergelt joodav, et võtta veel paar klaasikest, kuid piisavalt maitsekas, et pakkuda ka sõpradele. Soovitan koos loomalihast tehtud vürtsikama ahjupraega.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment