Monday, December 29, 2014

Mesineste

Mesineste (Aespan, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,8 %vol. Liigimääratlus: mee saison

Tootjainfo: "Koostis: Pilsner, Vienna, Special W ja Nisulinnas. Sorachi Ace lehthumal. WLP565 Saison pärm. Mesi on lisatud jahutamise ajal 40 C juures, et kõik head omadused säiliksid ja maitse oleks võimalikult ehe."

Väike lihtne pudel, tehniline silt. Valge tihe sõrmepaksune vahukiht püsib üle keskmise kaua. Õlle värvus - uduselt tumedapoolne kuldoranž. Aroom on saisonile sobilikult naksakas, hapukas-vürtsikas.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas. Keskmaitse toob siia juurde märkimisväärse mõrkjuse (hmm, kus on Sorachi Ace lillelisus?), mis meenutab taruvaiku ja männikasve. Lõppmekk segab selle jõmaka sissejuhatuse sisse ka kergelt meemekki, kuigi nagu see enamasti juhtub - mesi kipub üsna jäägitult ära käima. Järelmaitse on vürtsikas ja meeldivalt magusmõrkjas.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, hapukas-mõrkjas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga väga-väga heal tasemel rüübe. Kui siit natukese mõrkjust vähemaks koorida, saaks juba kahtlemata überrüüpe. Praeguses versioonis peaks siia juurde pakkuma rammusat pehmet koorejuustu soolaste kreekeritega.
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment