Monday, December 15, 2014

Tammine õlu


Tammine õlu (Vormsi, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,0 %vol. Liigimääratlus: estonian stout.

Tootjainfo: "Pikalt laagerdunud jõuline tume ale, sobib desserdiks või lihtsalt nautimiseks."

Väike lihtne pudel, pruulikoja tunnussildil seekord ka väike tammeleheke.

Esmalt mulksab klaasi täismust vedelik, mille pinnale tekib aegamisi sentimeetripaksune tumepruun vahukiht ... mis samamoodi ka taandub kirmeks. 

Aroom on tume, kuid mitte kaelamurdev; magus, kuid mitte kleepjas; lagritsaselt vürtsikas, kuid mitte imal ega torkiv.

Esmamekk on raskepoolne ja hapukas-mõrkjas. Keskmaitse ... see võtab kolm sammu edasi raskuse mõttes ... ja ujutab keele üle tihke kihiga, milles seguneb tammine tuhm mõrkjus ja röstlinnaste õilis hapukas tihedus. Lõppmaitse toob sisse mõdu hapukuse, kuid segatuna veidi tõrvase mõrkjuse ning kanarbikuse ürdisusega. Järelmekk on sametjas, pehme ja sulnis nagu jõulumehe kuub, pakkudes magus-hapukat veinisust ning mõnusalt nelgist vürtsikust ... see oleks kui tumetihke rosinakissell ploomilikööri ja jõuluvürtsidega.

Raske kehaga, nõrgalt karboniseerunud ja õlija paletiga. hapukas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga ÜBERTASANDI rüübe. Kui siia lisada laktoosi, saaks "foreign stoudi", kui kaera, saaks "imperial stoudi", pildil olev nähtus on aga mõnusalt omanäoline sametine suutäis, mis võib ehk tõesti olla nähtus omaette ehk "estonian stout"

------------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment