Wednesday, July 28, 2021

Doppel-Hirsch Heller Bock

Doppel-Hirsch Heller Bock (Hirschbräu, Saksa) pdl 0,5 l. alc 6,5 %vol. Ratebeer ütleb: "Bock - Heller Bock / Maibock" ja hinnang 18 punkti. Untappd ütleb: "Bock - Hell / Maibock / Lentebock" ja 3,31

Tootjainfo (läbi guugel-tõlke): "Our Allgäuer Heller Bock is a real pick-me-up who awakens the joy of life. Its full-flavored taste makes it popular and sought-after."

Keskmist kasvu kääniskorgiga pudel, sildil kaks pusklevat isahirve. Kollakas vaht täidab pool klaasist, kuid pole püsiv. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on lopsakalt linnaseline, magus ja karamelline. 

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magusakas. Keskmaitse muutub tihkemaks, lahmakalt linnaseliseks ja hapukalt pirnikopotilaadseks. Lõppmaitse - mõrkjas-magus, teraviljane, pähkline, karamelline ja pirniveinilik. Järelmekk - magus, tihe, lausa liköörilike elementidega, veidi puidune ja heinane, mesilasvaha ja pärnaõite segune.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, magusakas-hapukas-magus-mõrkjas-magus-vürtsika buketiga ÜBERtaseme rüübe. Väga hea hellerbocki esindaja, vana Gambrinus pole kategooriliselt nõus madalate hinnangutega mujal - hellerbock on stiil, mida kohtab harva ja seetõttu ei oska uue laine hindajad sellest enamasti pihtagi saada.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment