Friday, July 2, 2021

Peachachos

Peachachos (Tanker, Eesti) prk 0,44 l. alc 4,9 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb "Specialty Grain" ja hinnang 3,42 punkti.

Tootjainfo: "Spelt Pale Ale with tons of peaches. Bit sweet, bit nutty, bit sour, nice stonefruit flavour, smooth hoppiness from Azzacca hops - perfect combo for summerdays.
Beer created by our own brewery bitchacho Armi. "

Keskmist kasvu purk, silti defineerivad virsik-pepud. Pöidlajämedune valge vahukiht on mõõdukalt püsiv. Õlle värvus - õrna uduvinega helekuldne. 

Aroom on väääääga leebelt magusakas, kuid oletamisi võib seda pehmust nisuõllele omaseks siiski pidada - ega ausalt ei teagi, kuivõrd speltanisu ja pragune tavanisu omavahel erinevad lõhna- ja maitseomadustelt. Noh ja virsikuelemendivõib ju omas peas sellest sulgkergest magususest välja joonistada.

Esmamekk - ojaa, siin on selgelt virsik! Hapukas-magus ja päikeseline virsik.

Keskmaitse - hapukas-magus, nüüd juba mehuliku tihedusega, tubli annuse kreegiliku happelise värskusega. Lõppmaitse muutub tunduvalt mõrkjamaks, pigem visikukoore ja -seemne taoline suutuneetus. Järelmekk on pehme, isegi kreemine, suisa laulvalt suve ülistav ja superpuuviljane.

Keskmise kehaga, vähekarboniseerunud ja siidise paletiga, hapukas-magus-hapu-mõrkjas-hapu-magus-mõrkjas-vürtsika-hapuka buketiga ÜBERtaseme rüübe! Tõsi küll, hämmastama paneb, et mis kännu taha niiii maitseküllase joogi lõhn jääb? Kui aroom vastaks maitsele, võiks juba "mega"tasemest rääkida
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment