Thursday, July 22, 2021

Weizenzäpfle

Weizenzäpfle (Rothaus, Saksa) pdl 0,33 l. alc 5,4 %vol. Ratebeer ei tunne seda jooki. Untappd ütleb: "Hefeweizen" ja 3,59

Tootjainfo (guugeltõlke kaudu): "The typical Hefeweizen, like all Rothaus beers, convinces with the best ingredients: Noble wheat malt, the purest spring water from the Black Forest and mild hops with aromatic hops from Tettnang and the Hallertau ensure this fruity-fresh beer enjoyment.
“Honey, ripe peaches and orange juice, a hint of pepper and clove. Great, stimulates drinking right away.
IBU 13"

Väike lihtne pudel, fooliumkaelus, sildil männikäbid ja piiga kahe õlleklaasiga. Kollaka varjundiga vaht täidab 4/5 klaasist ja püsib päris kaua. Õlle värvus - uduvinega kuldne. Aroom on magus, täidlane, kõrvitsa, virsiku ja banaani segune.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-hapukas. Keskmaitse on magusakam, vähese mõrkjas nelgise kõrvaljoonega. Lõppmaitse - mõrkjas-hapukas, banaan muutub pooltooreks ja kuivatab veidi keelekülgi. Järelmekk on magusmõrkjas, nelgi ja täisteraküpsiste meenutusega.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga HEA taseme rüübe. Saksapärase nisuka üsna õpikujärgne näide, kuid jällegi - meeldejäämispotentsiaal on üsna null.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment