Monday, July 5, 2021

Tokyo Lemonade

Tokyo Lemonade (Mad Scientist, Ungari) prk 0,44 l. alc 4,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Witbier / Belgian White Ale" ja hinnang 56 punkti. Untappd ütleb "Wheat Beer - Witbier" ja hinnang 3,34 punkti.

Tootjainfo: "Belgian witbier with yuzu, coriander seeds and sweet orange peel.
IBU 12"

Keskmist kasvu purk, sildil jaapanistik :) Kollakas vaht täidab üle poole klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom - yuzule omane sidruni-laimi-segune mahlasus õhkab kaugele, selle all on tunda koriandri eeterlikkust ja veidi ka õlle enda pehmust.

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja hapu. Keskmaitse - hapu ja magusakas, üsna vängelt koriandriseemne vaigune. Lõppmaitse muutub mõrkjamaks, apelsinikoor astub päris jämeda tegelasena mängu nagu sumokas maadlusringi. Järelmekk räägib jällegi yuzu murrakus, jättes nisuõllele endale päris vähe ruumi.

Kergepoolse kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, hapu-magusakas-hapu-mõrkjas-magusa-vürtsika buketiga Ülevõllikas. Iga lisakomponent on kordselt võimsam kui aluspõhjaks olev witbier, kõik koos aga tallavad nad selle vaesekese üsna enda alla.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment