Monday, July 19, 2021

Gæðingur Stout

Gæðingur Stout (Gæðingur Öl, Island). pdl 0,33 l. alc 5,6%vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout" ja hinnang 78 punkti. Untappd ütleb: "Stout - American" ja 3,59

Tootjainfo: (nii nagu tootjalehelt võetud tekst läbi guugli tõlkemootori paistab :) "Gæðingur Stout is dark, bragðmikið unfiltered ale with gerfallsbotni. Toasted malt, caramel, coffee, and slightly licorice flavor characteristics of beer.""

Tegu pole omaette kirjeldusega, vaid võrdlusega kaheksa aasta taguse kirjeldusega ... ja õlu ongi samast ajast pärit, tema BB kukkus 2014.a! Päääris põnev on vaadata, et kuidas see kraam siis arenenud on. Vahtu oli juba alguses palju, nüüd on veelgi rohkem. Õlle värvus pole muutunud, samasugune punaka helgiga must. Aroom nagu ennegi - kergelt suitsune, hapukas, röstine ja ploomine.

Keha on joogil veidi õhemaks kulunud, kuid maitse on suisa väga hea, stoutide klassika! Röstine, kohvine, õrnalt lagritsane, suitsuploomi ja täisteraküpsise segune. Ilus jook, millele ajahammas pole peale hakanud!

Vot näete, poisid ja tüdrukud - 8 aastat ei tee ka suhteliselt lahjapoolsele stoudile midagi viga! Toonane hinnang "mega" oli vähese kogemuse pealt tulnud, aga ka praegu alla "über"taseme ei ütleks. 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment