Monday, November 8, 2021

American Lager

American Lager (Anderson's, Eesti) prk 0,33 l. alc 5,1 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pale Lager - Hoppy / India (IPL)" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Lager - American" ja hinnang 3,66.

Tootjainfo: "Golden and Crisp easy drinking lager style beer brewed with Amarillo, Willamette and Chinook hops that give a hint of ripe fruits with balancing bitterness"

Väike purk, pruulikoja tunnustilk seekord. Valge vaht täidab üle poole klaasist ja pn mõõdukalt püsiv. Õlle värvus - kirkalt heledapoolne kuldne. Aroom on väga kerge, kuid see-eest meeldivalt värske, murune ja hommikune.

Esmamekk on keskmise kehaga ja üsna tublisti mõru. Keskmaitse värvus hapumaks, kuigi mõru lugu jääb peateemaks, olles kuskil puiduse ja muruse mõrkjuse vahel. Lõppmaitse segab siia sisse ka linnaselisemat magusat, tuues maitsepildi veidi rohkem tasakaalu. Järelmekk on taaskord hapukam ning ka vähese vürtsika  servakesega ... ja ikkagi jätkuvalt mõru keskteljega.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõru-hapukas-mõru-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõru buketiga VÄGA hea taseme rüübe. Täpselt nii nagu nimetus lubab - korralikult ja isegi karmilt humalane laager, kergeltjoodav ja krõmps.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment