Monday, November 22, 2021

Jaanikaunapuine

Jaanikaunapuine (Viljandi Vaadimees, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,1 %vol.

Tootjainfo: "Baltic Porter
Röstine ja puidune balti porter juhuks kui on tarvis jaanipäevaseid lõkkeõhtuid jõuludeni pikendada
Linnased: Pale ale, Munich, Cara Ruby, Chocolate, Cafe. Humalad: Perle. Pärm: Diamond lager. Lisandid: jaanikaunapulber, Muscovado suhkur, burboonis immutatud tammelaast
IBU 45"

Väike lihtne pudel, silt tammeparketine ja taignarulline. Kollakas-pruun vaht täidab üle poole klaasist ja püsib kaua. Õlle värvus - kirkalt mustjaspunane. Aroom on tihkelt röstine, selge tamme ja burbooni lävepakuga, kuid kuna jaanikaunaga pole elus kokku puutunud, siis ei oskaks seda komponenti siit tappes ka tunda.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja parkivalt tammine. Keskmaitse - metalline, teravavõitu, karmilt tammine ja raskelt liköörine. Lõppmaitse - hapu ja kohvine, kuiv ja parkiv ja kirsišokolaadine. Järelmekk - magususe tase ulatub läilast sulamelassist kohviliköörini, tänu rämeparkivale tammele see magus küll on raamides, kuid kõike on siin liiiiiiiga palju.

Friigikas. Ülevõllitammekas. Tamme on see jook näinud u kolm korda rohkem kui vaja, mistap ta on tasakaalust väljas. Samas - ükskõikseks see liköörilik jook ei jäta, sobilik stiilimääratlus oleks aga imperial baltic porter, see seaks ootused õigemale latile.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment