Sunday, November 7, 2021

Lakritsi

Lakritsi (Nöösker, Eesti) pdl 0,5 l. alc 12,2 %vol. RB ei tunne seda jooki. Untappd ütleb: "Homebrew, Mead - Other" ja hinnang pole välja kujunenud

Tootjainfo: "Lagritsa, vaarikate ja Madagaskari vaniljega pruulitud mõdu
Mõdu, mis on segu melomelist ja metheglinist. Lagrits on juur, vaarikas on mari ja vanilje on päriselt Madagaskarilt. Kõik suhkrud käärimiseks tulid MöMesi metsikust ökomeest. Inspiratsioon tuli Läkeroli süües (tegelikult sõbralt)."

Keskmist kasvu pudel, tehniline, ehkki informatiivne sildikujundus. Vahtu ei teki. Joogi värvus - kirkalt ja intensiivselt helepunane. 

Aroom tekitab veidi segadust - esmalt on siin ainult magus küpse vaarikas. Lagritsat ei kusagil. Kuid peale miiitut sügavat kopsutäit tunned, et nina hakkab seest jahtuma, kõditades millegi mentoolilaadsega.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja jämedalt magus-hapu. Keskmaitse - vaniljepehmus ja vaarikahapu asutvad käsikäes tuppa, kummarduvad vööni ja hüüavad täiehäälselt TERE! Lõppmaitse - mõrkjas-magus foon hakkab piiskhaaval välja immutama vähest eukalüptilikku-aniisilikku. Järelmekis on lagrits juba täiesti kenasti olemas, kuid sellises perfektses annuses, et ei häiri ja ei domineeri, vaid pakib kogu senise magususe kenasse säravasse raamistikku.

Keskmisest raskema kehaga, null-karboga ja poolkuiva paletiga, magus-hapu-magus-pehme-nunnu-hapu-vürtsikas-magus-mõrkjas-hapu-mõrkjas-õhetava buketiga MEGATASEME RÜÜBE! Briljantne teostus kahes mõttes - alkohol on pehmelt peidetud nagu küünekesed kassikäppa. Lagritsat on käsitletud nagu demineerijast kullassepp - täpselt sellises koguses, et lagrits ei võimutse, vaid täiendab teisi komponente ideaalses minimalistlikus võtmes.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment