Friday, November 12, 2021

Momentum

Momentum (Pühaste, Eesti) prk 0,33 l. alc 12,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Porter - Baltic" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "Porter - Imperial / Double Baltic" ja hinnang 3,94.

Toojainfo: "Baltic style porter brewed with bilberry (Vaccinium myrtillus)"

Väike purk, sildil mustikapõrguti :) Punakas-mustav vaht täidab üle poole klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - tontjasmust. Aroom - vaimustavalt hea segu delikaatsest mustikas ja röstist, kusjuures röst jätab mustikalt hingamisruumi!

Esmamekk - haputõrv. Marjatõrv. Metsakõrv. Imeilus sissejuhatus tõrvandusse.

Keskmaitse - HAPU ja MAGUS. Aga oi kurat kui kenas tasakaalus selle sõna ülevõllises mõttes.

Lõppmaitse. Minge metsa. Minge metsa, kui hästi on võimalik ühildada ühildamatut! Tuua üks delikaatne mari niimoodi esile, et see ei mõju kunstlikult-essentsilikult!

Järelmekk. Mahlane ja võimas, tõrvane ja ilgeltmagus, hapu ja elurõõmus!

Tõrrr-tõrr-Tõrvandi! See tegu on ausamba vääriline! Ei, see pole "käsitööõlu", see on puhas kunst! Rakenduskunst selle sõna kõige ülevamas ja maitsvamas mõttes. Mustikas, va metsahaldjas on ju õrnake ja allaheitlik, kuid see siin on Amatsoon-Mustikas! Metsamarjade Valitsejanna, kes võib rahulikult võrdpartnerina astuda lavale Imperaatorliku Balti Porteriga ... ning mõjuda mitte ainult usutavalt, vaid väärikalt ja ülimeeldivalt! Mingitest tasemetest ma seekord ei räägi, see kraam on loodusnähtus omaette!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment