Tuesday, November 23, 2021

Applehoff ja Imperial Applehoff

Sellist asja juhtub üliharva, et õnnestub omavahel võrrelda ühe ja sama tootja kahte samatüvelist jooki, vana Gambrinus lihtsalt ei saa seda võimalust kasutamata jätta

---

1) Applehoff (2021-) (Anderson's, Eesti) prk 0,33 l. alc 5,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Flavored - Fruit" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Sour - Fruited ja hinnang 3,43.Tootjainfo: "A sour-sweet light beer with apples and cinnamon"

Väike purk, sildil puna-roheline ümarvormiline abstraktsionism.

----

2) Applehoff Imperial (Anderson's, Eesti) prk 0,33 l. alc 8,9 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb: "Sour - Other" ja hinnang pole veel välja kujunenud.Tootjainfo: "A sour-sweet beer with apples and cinnamon"

Väike purk, sildil sama ümarvormiline abstraktsionism, ainult et kolla-puna-must.

---
Vaht: mõlemal täidab see alguses u pool klaasi, kuid 1'l kaob see kiirelt ja jäljetult, 2'l aga püsib väga kaua ja korralikult.

Värvus: mõlemad on kollased, kuid 1 on hägune, teine kirgas

Aroom: 1-l domineerib magus kaneel ja õun on kuskil foonil; 2'l aga vastupidi - väga selge küpsetatud õuna hapukas dominant ja tagapool kaneel. 

Maitse: 1 on hapukas, kuivapoolne, kaneeline, mõrkjas; 2 tugevalt kaneeline, mõrkjas-magusakas ja hapu, kuivust suutunnetuses pole, pigem isegi täidlust. 

Üldistatult: harilik Applehof on kerge ja meeldiv joogikas, millel on õunakoogist pigem vaid kaneeliaspekt, Imperial Applehof on aga Jõmakas Õunakook Ise, kus õunasuses pole kahtlusevirvetki. Mõnes mõttes on imperial versioon paremas vormis, sest tõepoolest tema iseloom on selgem ja reljeefsem, samas jõuab ta otsapidi "ülevõlli"tasemele, mis kindlasti paljude jaoks pelutavalt mõjub.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment