Monday, November 8, 2021

Cilpa

Cilpa (Malduguns, Läti) pdl 0,5 l. alc 5,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pale Ale - American (APA)", hinnang 55 punkti. Untappd ütleb "Pale Ale - American" ja hinnang 3,59

Tootjainfo (guugeltõlke kaudu): "Light in taste, strong in hops. American light aisle for spring, summer season and just as good all year round. Easy drinking pale ale with loads of hops.
IBU 30"

Keskmist kasvu pudel, sildil ... äää ... väga arusaamatu segu paljast naisest, seast, maost ja veel krt teab millest. Kollakas-hallikas pöidlapaksune vaht pole küll püsiv, kuid haakub kenasti klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt täiskuldne. Aroom on magus-mõrkjas, karamelline, ürdine ja vaigune. 

Esmamekk on keskmisest veidi kergema kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse muutub hapukamaks, pohlade varjundiga ja vaiguseks. Lõppmaitse on magusam, pihlakasem ja ürdisem. Järelmekk on taaskord hapukam, kergete õunaste nootidega.

Keskmisest suti kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-magusakas-mõrkja buketiga HEA taseme rüübe. Selline omapärane kompromiss lätipäraste traditsioonide ja moodsate humalate vahel.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment