Wednesday, November 10, 2021

Käsipuu pooleks

Käsipuu pooleks (Nöösker, Eesti) pdl 0,75 l. alc 12,2 %vol. RB ei tunne seda jooki. Untappd ütleb: "Homebrew, Mead - Other" ja hinnang pole välja kujunenud

Tootjainfo: "Habanero ja mangoga pruulitud mõdu
Mõdu, mis on segu melomelist ja metheglinist, aga tõele au andes, siis metheglin ilmselgelt domineerib. Võib-olla suuremad tšillisõbrad leiavad mango üles, aga tegelikult mango siin tagasihoidlik, habanero samas esiletungiv. Kõik suhkrud käärimiseks tulid MöMesi metsikust ökomeest."

Keskmist kasvu pudel, tehniline, ehkki informatiivne sildikujundus. Vaht puudub. Joogi värvus - kirkalt valkjaskollane.

Aroom on veider. Taruvaik ja tavott? Kuidagi õline ja veidi ebameeldiv. Järele mõeldes ja vaikselt lõhna sisse libistades saad sa aru, et tegu on riilulilt alla tilkuva lägaseks küpsenud mangoga, kuid see ei muuda asja paremaks. Kui VÄGA suure hooga ennast sellest esimesest läilast haisust läb murda, siis selle taga on mett ja tšillit ning esmane soov nina eemale pöörata asendub risti vastupidisega. 

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja magus. Keskmaitse algab samasuguse läila ja ebameeldiva kõdunemisele läheneva üleküpsenud mangoga, kuid siiiiiisss ---- siis saabub HABANERO! Ooooojaaaaaaaa, seda on on ikka mõnuga ja mönuga ja panuga ja kuhjaga pandud.  

Lõppmaitse - magus-läila HHAAAABAANEEEEROAAHHHAAAAA! Otsaesisele tekivad mõnumullid, kukal läheb higiseks, põsed punavad kui jõuluvanal ja süljenäärmed pumpavad liitrite kaupa vedelikku, valmistudes vastu võtma tšillilööki. Järelmekk - nina muutub vesiseks, silmad hakkavad läikima ja mõistus ütleb: pea piiri! Aga no kesse loll mõistust kuulab? 

KÜKLOOPSELT GIGANTOMAANLIKULT BALLISTLISELT TEKTOONILISELT hullumeelne ülevõllindus. Mitte habaneroga mõdu, vaid mõduga Härra Habanero isiklikult! Kuigi võttes arvesse selle kraami kraadi ja pealetikkuvust, siis mitte härra, vaid Purjus Proua Habanero!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment