Sunday, November 7, 2021

Novirze

Novirze (Malduguns, Läti) pdl 0,5 l. alc 6,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Hazy / New England (NEIPA)", hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb "IPA - New England / Hazy" ja hinnang 3,84

Tootjainfo (guugeltõlke kaudu): "In search of the ideal IPAs, we have stopped at a new hop station, where you will find Enigma, Vic Secret, Columbus, Citra, Azacca, HBC-431, Chinook hops. Oats for a cloudy look and a more pleasant taste. Balanced body with emphasis on hops."

Keskmist kasvu pudel, sildil ... eee ... langemisnurk? Valge vaht täidab üle poole klaasist, püsides kaua ja haakudes ka veidi klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt tumekollane. 

Aroom ... oooohhhh see paneb humalarahva heldima! Vaigune, puidune, mahlane, papaia, ananass, pihlakad, näpuotsatäis loomakarvu, veidikese niiskeid mahakukkunud lehti, kaugemal seisev välikemmerg, lähedal õitsev krüsanteem. Võimas ja nuuskimisvääriline kraam!

Esmamekk on keskmisest suti raskema kehaga ja hapu-mõrkjas. Keskmaitse muutub veidi magusamaks, kuid hapu ja kuiv foon jääb dominantseks. Lõppmaitses magus tugevneb, kuid see on selline vaigune-puidune mõrkjasmagus, kuiva- ja karmipoolne. Järelmekk on magus-hapukas, mahlane ja veidi ürdine, vaarikavarte ja raudrohu sugemetega.

Keskmisest veidi raskema kehaga, kuiva paletiga, hapu-mõrkjas-magusakas-hapu-mõru-magusakas-mõru-hapukas-vürtsika buketiga ÜBERtaseme rüübe. Lõhna eest annaks 12 punkti 10'st, kuid maitse ei jõua samale tasemele ... ei hea on ta ikkagi, kohe väga hea, aga no lõhna poolt kõrgele aetud latini ta ei jõua.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment