Tuesday, June 14, 2016

Bière Darbyste


Bière Darbyste (Blaugies, Belgia) pdl 0,75 l. alc 5,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Traditional Ale - Top 50" ja hinnang 88 punkti.

Tootjainfo: "Ale brewed with fig juice. A traditional style named for John Darby, preacher of temperance whose parishioners were oddly moved by a "soft drink" they insisted was just fig juice..."

Kopsakas pudel, vanapärasel sildikesel samasugune pilt :) Valge vaht täidab pool klaasi ja on suhteliselt püsiv. Õlle värvus - uduselt porgandikarva. Aroom on huvitav ... magusakas, viigimarjade noot on üsna selge, kuid lisandub veel hapukas-vürtsikat nooti, mida leiab mõnedes tripel-tüüpi jookides. 

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja puuviljaselt hapukas. Keskmaitse ... ummm ... see on nüüd VÄGA põnev, siin seguneb sour ale ja magus-vürtsikas tripel, puuviljad ja köögiviljad .... jeerum, on see vast veider gemüüse. Kuid väga meeldivalt veider!

Lõppmaitse on karameljas ja hapukas, viina- ja viigimarjade segune, kusjuures vana Gambrinus pole küll kunagi värskeid viigimarju saanud, kuid nüüd on maitsekujutus sellest täiesti olemas! Järelmekk on mõrkjas-vürtsikas, hapukas-karge fooniga, mega-super-värskendav ja mahlane.

Keskmisest kriips kergema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapukas-magusakas-vürtsikas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-hapuka buketiga MEGAtasandi rüübe! Unustage ära igasugune võrdlus õllega, seltsimehed! Kõlab täiesti usutavalt, et seda rüübet õnnestub kogudusele mahla pähe sisse joota ja siis nautida mõnusalt kerkinud tuju :) Parimalt ja mahlaseimalt sobiv rüübe suveõhtusse!
----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment