Wednesday, June 22, 2016

Pannepot 2015


Pannepot 2015 (Struise, Belgia) pdl 0,33 l. alc 10,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Belgian Strong Ale - Top 50" ja hinnang 100 punkti!!!

Tootjainfo: "In the early 1900s, the village of De Panne, close to the French border, was famous for two things -- the ‘Pannepots,’ or fishing boats, that could be seen along the coast, and the unique dark ale enjoyed by the local fishermen. Our Old Fisherman’s Ale is a tribute to these hardy sailors and their rich, flavorful brew. Unfiltered. Unpasteurized."

Väike lihtne pudel, sildil sildil vana ühemastiline laevuke. Sõrmepaksune tumekollane vaht kaob kiirel kohinal. Õlle värvus - kirkalt tumepunane. 

Aroom. Vana Gambrinus nõrkeb alati sellise täidlase ja nüansirikka raskuse ees. Datlid, rosinad, melass ... ja maru huvitaval kombel tuleb süüüügaval nuusutuse lõpus esile natukese ehedat kanepiköit ja paaditõrva!

Esmamekk. Ohhh. Raske nagu vana meremehe presentkuub, mis on sooldunud ja parkunud jäigaks soomsrüü taoliseks katteks, mille võib rahulikul nurka püsti panna seisma. 

Keskmaitse. Ploomivein. Suur klaas ploomiveini läheb lihtsalt soenduseks, sest vana merekaru teab et enne seda ei saabu isegi mitte söögiisu. 

Lõppmaitse. Datlinaps. Meevein, mis on laagerdunud datlite peal. Silmanurkade kurdudesse sigine soojust ja taat viskab peoga suhu rummis leotatud suuri kuldseid rosinaid, et rääkida juhuslikule läbireisijale esimest kalamehejuttu. Kuigi kogu ülejäänu kõrts teab neid lugusid peast, naerdakse ikk raginal, kui linnasaks esmalt kõike uskuma jääb ja siis rumalaid küsimusi esitama hakkab.

Järelmekk. Lagritsaga saab suurepäraselt tempida viigimarjarmelaadi, kas teate. Ja siis piiisikese lusikaga seda keelele tõsta, iga kord hetkeks silmad sulgeda ja oodata, kuni see õndsus su keelel laiali valgub. Tilgake paaditõrva kulub ju ikka ära.

Kui seda õlut igal õhtul antakse, on vana Gambrinus nõus kaluriks hakkama. Või siis vähemalt kalameeste ordu liikmeks hakkama ja vaga munka etendama. Või midagi muud säändset. Rohkem ma täna ei ütle.
----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment