Wednesday, June 8, 2016

FIN/EST Beer Run


FIN/EST Beer Run (Tanker / Fat Lizard, Eesti / Soome) pdl 0,33 l. alc 6,6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Black IPA" ja hinnang 73 punkti.

Tootjainfo: "rohke rukkiga musta IPA. Õlle nimi viitab igapäevasele vilkale alkorallile kahe naaberriigi vahel - FIN/EST Beerrun. Õlle esmaesitlus oli Helsinki Beerfestivalil.
Värske must IPA on mõõdukalt mõru ja humalane IBU 60 ning kangus 6,6%."

Väike lihtne pudel, sildil ajab kroku kolbameest taga. Kreemikat karva vaht täidab ligi pool klaasis ja on üsna püsiv, jättes taandudes tugevat vahupitsi klaasiseintele. Õlle värvus - veidi uduselt tumedapolne punakaspruun. Aroom on marjane ja krobeline, hapukas ja mõrkjas, punase sõstra želee ja arooniamahla taoline. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse on mõrkjas, kuidagi ... õhuke ... ja röstleivane. Lõppmaitse muutub hapukamaks, meenutades kuivatatud arooniamarju ja rukkileiva veidi üleröststitud õhukesi viilakaid. Järelmekk on pisut metalne, hapukas-marjane, kuivapoolne ja kohvine.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga Päris heal tasemel rüübe. Tõsi küll, keha võiks sellisel tegelasel kõvasti rohkem olla, kuid maitsepilt on mustade IPAde klassika.
---------------
pilt isetehtud.

No comments:

Post a Comment