Wednesday, June 1, 2016

Öökull


Öökull (Sori, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,8 %vol. ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "A collaboration brew with our friends from Het Uiltje brewery. To give you a small language lesson: Het Uiltje = An Owl = Öökull. This beer is a Farmhouse IPA fermented with French Saison yeast and dry hopped with American Citra and Cascade."

Väike lihtne pudel, helerohelisel sildil linnusulgede motiivid. Helevalge vahukiht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroom on mõnusaimal moel tsitruseline, värske ja klaar, sidrunheina ja apelsinimahla vaheline vine paneb lausa naeratama.

Esmamekk on keskmise kehaga ja särtsuvalt hapukas-magusakas. Keskmaitse säriseb veelgi eredamalt, greibimahla ja sidrunikoore pritsmed lendavad laias kaares mööda keel laiali, mulksudes ja mulisedes õnnelikult. Lõppmaitse mõrkjas-magusakas segu hoiab peent tasakaalu vaiguse mõrkjuse ja heinase magususe vahel, vürtsikas sagin mööda keelt paneb kogu selle elu suisa kihama. Järelmekis tõmbub vürtsikus kraadi allapoole, kuid jääb siiski magus-mõrkjat pomelot takka surkima.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsikas-mõrkja buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Miks ta nüüd küll "farmhouse IPA"na märgitud on, mitte "saison IPA" sellest ei saa vana Gambrinus aru, kuid igatahes on ta rullrõõmus ikkagi, et Vanataat laskis sel õllel täna keelele sattuda. 
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment