Friday, June 17, 2016

Sur Simcoe


Sur Simcoe (To Øl, Taani). pdl 0,33 l. alc. 4,5 %. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour/Wild Ale" ja hinnang 94 punkti.

Tootjainfo: "Another in the series of sour IPAs with simple hop profile. Here they have only used Simcoe hops, which add aromas of passion fruit, apricot and spruce."

Väike lihtne pudel, must-valge lilleline sildikujundus. Valge vaht täidab pool klaasi ja püsib väga kaua. Õlle värvus - kirkalt kollane. 

Aroom on VÄGA vastuokslik. Alguses on see ... hmmm ... haisev. No lihtsalt kummaliselt haisev, seebine, meenutades ehk päikese käes ligaseks läinud melonit. Siis aga tuleb sügavamal sissehingamisel esile midagi kirkamat ja kergemat, kuni lõpuks muutub see alguse totaalseks vastandiks, aprikoosilisandiga väga heaks veeks. Müstika!

Esmamekk on kergepoolne ja hapukas. Keskmaitses hapukus tiheneb, sellele lisandub keeltparkivat mõrudust. Lõppmaitse on hapukas-mõrkjas, veidi vürtsikas, sidrunikoore taoline. Järelmekis seguneb sidrunhein ja aprikooslimonaad.

Kerge kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapukas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-hapuka buketiga Väga hea taseme rüübe. Aroom on tõeliselt kummaline, üllatades totaalse muutumisega, maitse aga lihtsapoolselt hapult karastav. Sisuliselt on asja ainuke ja see-eest tugev pluss on Simcoe humala olemuse väga puhas avamine ... aga mille eest RB 94 punkti annab, see jääb küll arusaamatuks.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment