Saturday, June 18, 2016

Frida


Frida (Hopster, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "witbier", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Frida on pomm troopilist suve. Mahedale belgiapärasele nisuõllele annavad särtsu pruulimisel lisatud troopilised mango ja granadill. Naudi kuumal suvepäeval või nostalgitse vihmasel sügisõhtul. Suurepärane kaaslane grillitud kalaroogade ja värskete salatite kõrvale.
Koostisosad: vesi, nisu, oder, kaer, mango, passion, laktoos, humalad, pärm, koriander ja apelsinikoored."

Väike lihtne pudel, sildil tavapärasest veelgi mehisemaks tuunitud Frida. Sõrmepaksune valge vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - uduselt kollane. Aroom on troopiliselt magusakas ja puuviljane, passionvilja kleepja magusa alt hoovab hea vee värskust, melonit ja veidike ka koriandri vaigust mõrkjust.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Keskmaitse on kreemisem (kaerahelbe ja laktoosi imeline koosmõju) ja VAU kui puuviljane! Määratult suur mesine melon on surutud pisikesse pudelisse, sinna juurde sobib imetabaselt hästi apelsinikoore mõrkjas tsitrusetoon, pannes mereranna särama kümnete lõkketulede ja tõrvikute ja sadade küünalde kumas. Rannabaaris mängib vaikselt muusika, lained lakuvad varbaid ja loksutavad pikki paate. See on see hetk, kui troopikas vaid hetkeks saabub videvik, et siis plõksatada ööks, mis on täis hääli, kohinaid ja suudlusi. Järelmekk tõstab öise briisina vahuharju merel ja paneb tõrvikud heitlikult hubisema. Küünlad on juba kustunud, kuid sest pole hullu, kaks viimast külastajat ei pane tähelegi et baarman on juba võred alla tõmmanud, jättes vaid ühe laua kohale tule põlema ja nende ette lauale kaks klaasikest ... need aga jäävad pikalt puutumata, sest huultest ja silmadest piisab.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, magusakamas-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-magusaka buketiga ÜBERTASEME RÜÜBE! Silt ei luiska, see ON troopiline pomm. Kui magusat külge kasvõi veidi vähemaks tuunida, siis käiks vana Gambrinus isegi "mega" välja. No kohe nurjatult hea on see jook aga siiski.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment