Thursday, June 2, 2016

Witty Nelson


Witty Nelson (Vaat, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Witbier", hinnang on veel välja kujunemata. Tootja ise on sildile küll kirjutanud "wit inspired ale"

Tootjainfo: "Summer in a bottle. Dry hopped with Nelson Sauvin, Witty Nelson starts off as the perfectly refreshing summer beer. As it ages, the tropical notes make way for a growing complexity of wit spiciness, saison characteristics, and the elegant aromas of white wine."

Väike lihtne pudel, sini-valgel sildil vaatab laineist vastu haiuim. Erkvalge vaht täidab pool klaasi, püsib üsna tublilt ning jätab taandudes klaasiseintele tugeva vahumustri. Õlle värvus - kirkalt hele-helekollane. Aroom on tõepoolest kõike seda mida tootja oma infos lubas ... sa ju ikka lugesid seda, eks? Hapukas, vürtsikas ja puuviljane ... ning samas äratuntavalt nisulik.

Esmamekk on keskmise kehaga ja naksakalt hapukas-mõrkjas. Keskmaitse muutub mahlaseks, kohe VÄGA mahlaseks, hapukas-magusakaks ning superkosutavaks. Lõppmaitse lisab juurde mõrkjamaid, õrnalt vaiguseid noote, mis sobivad siia nagu valatult! Järelmekk mulistab õnnelikult ninapidi külmas puuviljatees, lükates kõrvale aprikoositükke ja lastes mullikestena vallale kuivatatud õunte plaksatusi.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsika buketiga ÜBERTASANDI rüübe. Hõisssssa kui mahlane see klaasitäis on, no lausa lust kohe. Oivalisim suvine terassijook, mis sobiks ka humalapelguritele. Pakkuda päikeseloojangu aegu kerge jazzmuusika kõrvale.
------------
pilt isetehtud

3 comments: