Sunday, June 26, 2016

Hibiscus saison

Hibiscus saison (Kastani, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,6 %vol. Liigimääratlus ... no kas peab ütlema? :)

Tootjainfot pole

Väike lihtne pudel, absoluutse minimalismini viidud sildikujundus. Kergelt roosakas-kollakas vaht täidab üle poole klaasi, olles hõre ja mitte kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt täiskuldne.

Aroom ... pidulik ja tore. Magusakas ja vürtsikas. Kommisuhkur ja hibiskusetee. Kuskil hüüab fanfaar, kutsudes üleni valgesse riietunud härrasrahva varikatuse alla väikest kõnet kuulama ja klaasi tõstma.

Esmamekk on hapukas-magusakas ja pitsiline nagu leedide päevavarjud, mis kombekalt-kelmikalt näpu vahel keerlevad. Keskmaitse lisab siia juurde veidi mõrkjat ja ranget elegantsi, kui trepist astuvad üles valges suveülikonnas härrased. Lõppmaitse kõlistab vürtsika lusikaga vastu klaasikest, sest nii on kombeks ja lausub kolm ülevalt kõlavat lauset, mida ausalt öeldes keegi ei kuula, sest piigad kannavad laiali klaase ja see on ju ometigi olulisem. Järelmekk tahaks ka veel midagi juurde öelda, kuid mõrkjas-magusakas ja pisut keelt parkiv rüübe on röövinud kõigi tähelepanu ning kuulda võib vaid tunnustavat pominat.

Keskmisest veidi raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja põnevalt parkiva paletiga, hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkjas-vürtsikas-magusaka buketiga ÜBERtasandi rüübe! Oivaline peoalguse terassijook, mida šampuse asemel pakkuda.
------------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment