Sunday, June 5, 2016

Petrus Aged Pale


Petrus Aged Pale (Bavik-De Brabandere, Belgia) pdl 0,33 l. alc 7,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour/Wild Ale" ja hinnang 94 punkti!

Tootjainfo: "Aged? Many beers have a long maturation, but this one has only 24-36 months in oak barrels. Pale? This beer has an old gold to bronze color, rather than the burgundy more common in the breweries of West Flanders. This is the ‘mother beer,’ used in various quantities to blend with the other Petrus beers, and to give them their unique and very distinctive taste. This mother beer is rather sour with a bite like the best Brut Champagnes. A connoisseur’s delight! The only one of its kind on the U.S. market."

Väike lihtne pudel, sildi disain on ... hmmm ... huvitavalt lihtne. Erkvalge vaht täidab pool klaasi, püsides kaunikesti ja jättes taandudes ka vahupitsi klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt helekuldne. Aroom on hapukas, meenutades valget kuiva veini ja vaniljet.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas. Keskmaitse ... vau see on mõnus tajuhäire. Hele eil, mis maitseb nagu flandria punane! Hapukas, kergelt parkiv ja puidune, ülimalt mõnusal värske ja klaar. Lõppmaitse suriseb ümber kogu keelel nagu oleks keele vastu patareid pannud ... ehkki mõistagi puudub see metallimekk :) Hapukas-mõrkjas, värske ja karge nagu hommikul muru seest nopitud esimene suvine valge klaar. Järelmekk - siin segunevad valge sõstar, valge klaar, valge vein ja hommikuvalgus :)

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapukas-mõrkjas-hapukas-magusakas-hapukas-vürtsika buketiga ÜBERtasandi rüübe! Erakordne selles mõtte et tavaliselt peaks niimoodi maitsma flandria punane või oude bruin, aga see siin on kirkalt hele! See tajunihe koos marumõnusavärske olekuga paneb Gambrinuse tunnustavalt noogutama. Oivaline kirgastav jook gurmeeõhtusöögil eri käikude vahele.
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment