Saturday, June 25, 2016

Reeder James


Reeder James (Veldi, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "APA", hinnag pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Ameerika ale
Koostis: vesi, odralinnased, humal, pärm, suhkur"

Väike lihtne pudel, pruulikoja tunnussilt seekord tuhmroheline. Õrnalt kollakat karva vahukiht täidab pool klaasi ja püsib väga pikalt. Õlle värvus - kirkalt pronksikarva. Aroom on karamelliselt magusakas.

Esmamekk on keskmise kehaga ja õrnalt magusakas. Keskmaitse on mõrkjas-magusakas, leivane ja rabavee taoliselt rauane. Huvitav, kuigi seekord pole sildil kirjas rukkilinnaseid, oleks vana Gambrinus valmis kihla vedama, et neid on siin kasutatud. Lõppmaitse on magusakas, vähese mõrkjas-hapuka lisatooniga, meenutades kõrvetatud kommisuhkrut ja veidi kuivatatud ning mitu aastat seisnud pihlakaid, millest mõrudus on juba praktiliselt välja pleekinud. Järelmekk keerab küll pisut mõrkjamasse külge, kuid seda üsna leebel moel.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkja buketiga heal tasemel rüübe. Tajuhäire tekitab õlle nimetamine "ameerika ale"ks ... oleks stiilimääratlus amber ale, siis kiidaks juba päris kenakesti. Praegu aga, jättes kõrvale stiilipunktid, saab jooki soovitada kaaslaseks pikemale õhtusele istumisele ka neile, kes muidu humalamõrkjust pelgavad.
----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment