Wednesday, June 1, 2016

pOdravein

pOdravein (nanoPruul, Eesti) pdl 0,33 l. alc 11 %vol. Liigimääratlus: odravein

Tootjainfo: "pOdravein on kange, odrast valmistatud õlu. Magusust tasakaalustavad Magnum ja Cascade humalad. Õlle parimad omadused tulevad esile pärast pikka keldris laagerdumist. Nii jõudiski  antud õlu pudelisse 2015.a kevadel."

Väike lihtne pudel, tumedal sildil ... hmm ... vist siiski hirvesarved? ;) Sõrmepaksune kreemikat karva vahukiht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - kirkalt kastanpunane.

Aroom. Jaa, odravein see on! Sihuke maaagus, veniv ja mõrkjas. Iiriskomm ja viigimari. Meevein ja kreegimarlmelaad.

Esmamekk on raske ja õnnis. Magus ja mõrkjas. Datliliks ja viigimarjapovidlo.

Keskmaitse tõmbab oleku vääääga asjakohaselt hapukamaks. Pohladžemm. Pihlakanalivka. Hmmm ... kuskohast tuli kohvi?

Lõppmaits. Karamell. Kõrvetatud suhkrukiht sidrunikreemi peal. Kreek šokolaadis. Pimmmm-pommmm ... kõlab vanaaegsest kellakapist. Meil on aega veel. Sest selle jaoks peab olema aega.

Järelmekk. Röstmandlid melassikestas. Rummikook pähklitega. Hurmav naeratus teisel pool lauda pole mõeldud sulle, vaid määratud küünlaleegile ja omaenda mõtetele. Sest neid peab kuulama. Kuni kõrvade kohisemiseni. Haiguste ravi. Garanteeritud.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja õlija paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-magusakas-hapukas-mõrkja buketiga MEGAtasandi rüübe. Olge paid nanoPruuli poisid ja tehke seda veel. Ametlikult ja palju. Aga siis ärge müüge, vaid hoidke. Ning ehk veel kauem kui seda pudelikest.
--------------
Pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment