Monday, June 13, 2016

Saison D’Epeautre


Saison D’Epeautre (Blaugies, Belgia) pdl 0,75 l. alc 6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Saison" ja hinnang 93 punkti.

Tootjainfo: "Saison D’Epeautre is a saison beer made in a unique traditional style, using spelt and barley malt in the mash. Very dry and light in body, with a hint of wheaty tartness and a hardy texture that expresses the character of spelt, a primitive strain of wheat.
It is one truly feisty brew, with an outrageous pop and a natural long-lasting head. And ah, the aroma! It’s a wonderfully heady, musty, cellar character that is unmistakably Belgian and a lot like champagne. The taste delivers on the promise of the nose. Very enjoyable, and perfect for summer, but wonderful at any time of year.
D’Epeautre is hand-brewed in small batches by the impassioned, gifted Blaugies brewers, a husband, wife, and son team. They’re very adventurous in recreating traditional beer styles – and are some of the nicest people you will ever meet. The family enjoys good food and beer, and consumes a lot of its own product for cooking and drinking. We like the rougher, grainier malt texture of all their beers. They give you the feeling that the brewers put this beer in a bottle just a few days ago, especially for you."

Eikuulgenüüdometi, lugege see tootekirjeldus ikka läbi. Erinevalt enamasti üsna tehnilistest või kiitlevatest tekstides on siin südamlikku seletust asjale!

Kopsakas pudel, mille kork-korki ohjab traatkinnis, vanamoelisel sildil veskimees. See kork, kas teate, see kork lendas sihukese litakaga pealt minema et lõi lausa kõrvad pilli lööma! Erkvalge vaht täidab 4/5 klaasist ja püsib üsna kaua, jättes taandudes ka veidi vahupitsi klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt kollane. 

Aroom. Oikuilahe ja tore ja päikeseline see on! Nagu inglid kesapõllul, tütarlaps päevavarjuga keset vinavat kuumusevärelust, helge naeratus ja lahke silmavaade.

Esmamekk. Pidulik ja lihtne ühekorraga. Sädelev ja kodune. Silmas-kissis-lainevirelus-jõekäärus ja valge koduse lõikega kleidike.

Keskmaitse. Pidu, teise küla pidu, seal on noori. Ja vanarahvast, kes väärt kodust kraami tasahilju klaasidesse kallab ning ülemeelikumaid noori pilguga maintsevad. Aga kas nad siis hoolivad! Ja ei peagi. Oh-hoidku-taevas kui sõnakuulamisega liiale mindaks. 

Lõppmekk. Teraviljašampust soovite? Võtke kohe suurem klaas, mis te tühja selle väikese peenikese pokaalikesega jändate! Meil siin kõik teavad kuidas päikest endasse koondada ja siis õhtupimedani selle najal naeratada. 

Järelmaitse. Ohpoisidjaplikad, ilus on see elu. Ei ole selleks vaja huipupeeneid restoraaane ja ülemäära targutavaid kõverkaelu. Lihtne elu, lihtsad rõõmud, lihtsad elud ... no täpselt nii rõõmsad ja õnnelikud kui sa ise valid need olema. Õnn pole saavutatav, see on vaba tahte küsimus. 

Ja ehkki seesinane rüübe ei kuulu "kosmilise" tasandi klassi, ei tule siia tavapärast kokkuvõtet. Ega siis iga asi siin ilmas peagi olema lahterdatav ja mõõdetav. Siiras ja lihtne ja tukslevalt elurõõmus saad sa ka ise olla, kui vähegi tahad. Vana Gambrinuse ainuke soov on, et keegi kodumaal seesinase kraami järele aimaks ja suudaks seda mõistliku hinnaga letti lüüa.
--------------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment