Friday, June 24, 2016

Hiiu Nisuõlu


Hiiu Nisuõlu (Hiiu, Eesti) pdl0,33 l. alc 5,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "German Hefeweizen", hinnang pole veel välja kujunenud.

Vabandust? German hefeweizen? Kesse oinas sellise määratluse pani?

Tootjainfo: "Karge ja aromaatse õllena on just Hiiu Nisuõlu õige janukustutaja saare soojal suvepäeval. Hiiu Nisuõlu on pruulitud nisu- ja pilsnerilinnaste, apelsinikoore ja koriandriga ning kääritatud kvaliteetse vedelpärmiga. Modernse nüansi annab tsitruseline humalaaroom. Soovituslik serveerimistemperatuur 12 kraadi. Süsihappegaas on õllesse kääritatud pudelis."

Väike matsakas pudel, pruulikoja tunnussildil seekord valge kiri. Erkvalge vaht täidab pool klaasi ja püsib päris kaua. Õlle värvus - kirkalt kuldne merevaik. Aroom on magusakas ja karge, veidi banaanine ja õrnalt murune. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse on täidlasepoolne, biskviitjas ja tuntavalt korinandri-vaigune. Lõppmaitse on tsitruseline, apelsinikoore õline mõrkjus sobib muidu magusapoolse põhjaga oivaliselt hästi. Järelmekk on karge ja kuivapoolne, mõrkjas ja vürtsikas.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga Übertasandi rüübe, mis sobib suuuurepäraselt kosutuseks suvisele koosviibimisele või kerge värske salati kõrvale. Aga no kesssse põrunu määratles klassikalise belgia witbier'i "german hefeweizen"iks RB's? Kas kujutate ette, kui paljud tajuhäireid võib sellest tõusta?
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment