Thursday, June 2, 2016

387 Osobaya Varka


387 Osobaya Varka (Kaluzhskaya, Venemaa) pdl 0,5 l alc 6,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Amber Lager/Vienna" ja hinnang on 14 punkti

Tootjainfo: "3 – see on kolme sorti linnast: hele, karamell ja kõrvetatud.
8 – see tähistab 8 tundi keetu traditsioonilistes vaskkateldes;
7 – see on 7 päeva katkematut käärimist, mille tõttu õlu "387" saabki nii eksaks, külluslikuks ja omapäraseks."

Keskmist kasvu lihtne pudel, lihtsal sildil nr 387. Valge sõrmepaksune vahukiht pole kuigi püsiv, ehkk haakub tiheda jäljena klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt täiskuldne. Aroom on alguses meeldivalt karamelline ja magusapoolne, kuid pikemal sissehingamisel hakkab häirima sünteetline, plastiku-taoline kõrvaltoon.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Keskmaitse on magusakas, karameljas, meenutades lihtsat kommisuhkrut. Lõppmaitse on toon mõrkjam ja hapukam, üsna meeldivalt karameljas, koduse kukekommi taoline. Järelmekk alustab meeldiva vähese vürtsika olekuga, kuid siis ... tuleb mingi märg kartong kuskilt kivi alt välja ja rikub üldpilti.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsika buketiga täiesti OK tasemel rüübe, kui jätta kõrvale mõningane sünteetilisus. Kiita tuleb masstoodetud õlle kohta väga hästi ärapeidetud alkoholi eest ... või on reaalselt kangus väiksem lubatust.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment