Friday, June 24, 2016

Rothaus Pils Tannenzäpfle


Rothaus Pils Tannenzäpfle (Rothaus, Saksa) pdl 0,33 l. alc 5,1 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pilsener" ja hinnang on 43 punkti.

Tootjainfo (guugeltõlke kaudu): "A strong, elegant and lively beer, fine hop aroma, rounded taste and high recency.
The Rothaus Pils Tannenzäpfle has existed since 1956—so for almost 60 years. Its unusual name is embodied on the labels of the 0.33 l bottles. Just as today, the original Tannenzäpfle labels depicted spruce-fir branches accompanied by pinecones. These pinecones are what gave this beer its name.
In the 50’s it was extremely unusual to serve beer in such small bottles. Beers in 0.7 l bottles were the norm. But despite its unusual size, the Tannenzäpfle quickly made more and more friends.
IBU 32"

Väike lihtne pudel, sildil männikäbid ja piiga kahe õlleklaasiga. Erkvalge sõrmepaksune vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt helekollane. Aroom on kergetele laagerõlledele omaselt hapukas ja linnaseline. 

Esmamekk on kergepoolne ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitse on biskviitjas, magusakas, pehmet kodust kaeraküpsist meenutav. Lõppmaitse muutub mõrkjamaks ja hapukamaks, kuigi klassikalise tšehhi pilsiga võrreldes on mõrkjus vääääga madal. Järelmekk on hapukas-magusakas ja üsna kaua kestev.

Keskmisest kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-vürstikas-magusaka buketiga täitsa joodav rüübe. Parem kui enamik masstoodetud analoogtooteid, kuid siiski ei midagi enamat kui lihtsalt joogiõlu.
-----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment