Saturday, June 11, 2016

Falco


Falco (Evil Twin, US/Taani) pdl 0,33 l. alc 7,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "topelt-IPA" ja hinnang 94 punkti!

Tootjainfo: "What makes a great leader? First of all a perfectly balanced blend of qualities, the ability to stand out,be authoritative without overpowering. Sho courage and endurance, you will lead the way and set the standards. Very important, be appealing and refreshing to the people. This stereotypical portrait applies whether referring to politics, religion or maybe even this outstanding IPA. -Evil Twin"

Väike lihtne pudel, sildil kolmnurkne lind. Erkvalge vaht täidab kolmandiku klaasist, kuid pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt kollane. 

Aroom. Oioioi kui mõjus ja mõnus ja toekas! Siin segunevad kokku kaks parimat külge, mida IPA'des oodata oskad - puuviljasus ja vaigusus. Mango, papaia, männiokkad, virsikud ja kuusevaik ... ananass ja kadakas. Mõnnnna!

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-mõrkjas, eelneva lõhnaparadiisi juures kuidagi lahjana mõjuv. Keskmaitse liigub tagasi lõhnas lubatu poole, hüpitades ühes peos melonit ja teises noort kuusekäbi. Lõppmaitse ... jaa-jaaa ... sellest see aroom ju kõneleski! Tihedalt troopiline ja toekalt vaigune, mahlane ja vürtsikas, tihke ja toekas. Järelmekk - oh õnnistegija, kiidetud olgu su nimi - vürtsikas soojus valgub üle keele, ümisedes madruselaulukest ja lüües vaikselt rusikaga lauaks olevale tünnile rütmi. Kaugetelt maadelt kaasatoodud vaigune valge rumm on kui loodud selleks et sellesse virsikuküpsist kasta.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja õrnalt õlija paletig, magusakas-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Troopika ristsugutis põhjamaadega, päikesesoojad puuviljad ja kargekõrge männimets. Imeline on see looduse vingerpuss. Kui siin keha kraad rohkem oleks, siis käiks Gambrinus ka "mega" välja, kuid praegu jääb ühes kohas maitsesse auk sisse. 
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment