Friday, June 3, 2016

Diplomi-Insinööri


Diplomi-Insinööri (Ruosniemen, Soome) pdl 0,33 l. alc 8,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial IPA" ja hinnang 80 punkti

Tootjainfo (guugelltõlke abil): "Bitterness, fruit, havua and the body. Strong, all more than the engineer."

Väike lihtne pudel, sildil pruulikoja tunnusmehike. Valge vaht täidab üle poole klaasi ja püsib väga pikalt ja põhjalikult. Õlle värvus - kirkalt kuldne. 

Aroom on vasturääkiv. Ühest küljest meeldivalt tihkelt karamelline ja puuviljane. Kuid teisalt seguneb siia mingi teravam noot, mida IPA'de puhul ei ootaks ... kui siis ehk mõnelt hapukamalt belgia triple-tüüpi tegelaselt. 

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja asjakohaselt tihedalt magusakas-mõrkjas. Keskmaitse on mõmm-mõnusalt vaigune, õliselt mõrkjas, tihe ja tummine, tõsimeelne nagu üks korralik soomlane olema peabki. Lõppmaitses tungib vaigusest, suisa kadakasest mõrkjusest jälle läbi see teravam osa ... huvitav, miks tuleb pähe nimetus "riitsinus"? Järelmekk soojendab juba väga kenasti kurgulage ja paneb keeleküljed jurisema mõrkja vaiguse, lausa taruvaiguse jorinaga.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja õlija paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkja buketiga ÜBERtasandi rüübe! Raskepäraste vaiguste topelt-IPAde römsakas esindaja, tõsine ja tegus. Kummaline ja igaljuhul häiriv. Kergesti-joodav ... see pole kohe kindlasti selle joogi kohta öeldud! Pakkuda koos ... hmmm ... aga miks mitte greibiviilukaga?
----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment