Wednesday, June 15, 2016

Lentebock 2016


Lentebock 2016 (Emelisse, Holland) pdl 0,33 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Heller Bock - Top 50" ja hinnang 87 punkti.

Tootjainfo: "Recipe varies slightly. A spring Bock, brewed once a year. Brewed with munchener and vienna malts. Simcoe en Amarillo hops WLP 838 yeast. 2016: Hallertau, Saaz, Nelson Sauvin."

Väike lihtne pudel, pruulikojale omane sildike seekord kahvaturohelisel foonil. Kollakas vaht täidab üle poole klaasi ja on superpüsiv. Õlle värvus - kirkalt tumeoranž. Aroom on tugevalt linnaseline ja astelpaju-marmelaadi taoline.

Esmamekk on raske kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitse astub kaks sammu mõrkjuse suunas, kuid seda tasakaalustab samavõrra tihenev linnasemagusus. Lõppmaitse mikserdab tihkesse pihlakaželee massiivi lisaks veidi kadakamarju. Järelmekk hõõgub hillitsetult nagu viimased söepiisad välikaminas, ümberringi rohutirtsude lärmakas öölaul. Soe, turvaline ja naudinguküllane on see õhtu olnud, vaikigem siis.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja veidi õlija paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkja-vürtsika buketiga Väga-väga-väga hea tasandi rüübe. Hellerbockide (ehk tavalisest kröömike humalasemate ja linnasetiinete) oivalisim esindaja. Tõsi küll, sellest stiilist ei saagi oodata mingeid vahvaid tempe või muidu grandioosseid maitseelamusi. Aga no väärt värk on ta ikkagi.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment