Tuesday, June 14, 2016

The A Train

The A Train (Hõlu, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,9 %vol. Liigimääratlus: imperial red ale

Tootjainfo: "A creamy imperial red ale wih tasty hints of fruit and caramel."

Väike lihtne pudel, pruulikoja tunnussilt teibiga pudeli küljes - pilootpruuli värk. Kollakat karva sõrmepaksune vaht püsib üsna kenakesti. Õlle värvus - kirkalt vasekarva merevaik. Aroom on kergelt roostene, nagu see punastel eilidel tihtilugu kipub olema, hapukas ja koduselt maasikamoosine.

Esmamekk on keskmisest kriips raskema kehaga ja magusakas. Keskmaitse muutub raskemaks, mõrkjamaks ja kuidagi nätsakaks, meenutades vaarikakeeksi kuhu on ohtralt apelsinikoort sisse riivitud. Lõppmaitse mõjub rohmakalt, mõrkjas-hapukalt ja leivakalja ekstrakti taoliselt. Järelmekis lebab suuuur kuhi üleküpstetatud kaeraküpsiseid, kausitäis kaneeli ja pohladega leivasuppi ja selle kõrval pitsike pihlakanastoikat.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-mõrkja buketiga VÄGA hea tasemega rüübe ... ehkki üsna vastuoluline. Rohmakas ja roostene, aga samas niiiiii hea et tahaks võtta veel ühe suutäie ja veel ühe ja muudkui imestada, et mis selle röntsaka tegelase nii sümpaatseks muudab?
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment