Saturday, June 25, 2016

Sweet CoCo Night


Sweet CoCo Night (VonHop, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sweet Stout" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Sweet CoCo Night on eriliselt siidine ja maheda olemisega Stout-tüüpi õlu, millele lisab troopilisema olemuse kookos.
Sisaldab: Odralinnaseid ja Laktoosi."

Väike lihtne pudel, mustvalgel sildil hõljub öötaevas poolik kookos :) Tumepruun sõrmepaksune vaht kaob kiirel kohinal. Õlle värvus - must. Aroom on hapukas, kõrvetatud linnaste mõrkjas toon võistleb kergema kohvise hapuka poolega, meenutades kokku kuumale pliirauale pudisenud leiva- ja kohvipuru.

Esmamekk on kergepoolne ja tugevalt magus-hapukas. Keskmaitse lisab röstitud terasepiku pehmust ja leivakuiviku krõbedust. Lõppmaitses on kreemikas, hapukas-mõrkjas ja huvitavalt veidi kuumutatud seesamiseemneid meenutav. Järelmekk on hapukas-magusakas, pehme ja ümarik.

Kergepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, magusakas-hapukas-mõrkjas-hapukas-magusaka buketiga Väga heal tasemel rüübe. Kerge piimastoudi suurepärane näide. Kahjuks kookost ei leidnud, küll aga see-eest seesamiseemneid :) Maitseküllane asi igatahes, kõlbab isegi kergemaks dessertõlleks.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment