Saturday, June 25, 2016

Retro


Retro (Õllevõlur, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,4 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Saison" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Saison IPA
Ingredients: Water, barley and wheat malt, hops, yeast. Unpasteurised and unfiltered."

Väike lihtne pudel, sildil ... Georg Lurich? Nojah, miks ka mitte :) Erkvalge vahukiht täidab kolmandiku klaasist, püsides kenakesti ja haakudes tugeva jäljena klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt vasekarva merevaik. Aroom on mõnusalt magusakas, vähese hapukas-vürtsika alatooniga.

Esmamekk on keskmisest kriips raskema kehaga ja leebelt hapukas-mõrkjas. Keskmaitse ... oi see on meeldiv ... karamelline, hapukas, mõrkjas ... kirgas ja kosutavalt klaar. Lõppmaitses on tunda saison-pärmi parimaid omadusi, hapukas-vürtsikat sädelust, mis otse oivaliselt haakub humala vaiguselt nätske mõrkjusega. See mõjub kui jalutuskäik männimetsas, pannes silmad särama ja meeled kirgastuma. Järelmekk on klaar, mõrkjas-hapukas, asjalik ja otsekohene.

Keskmisest veidi raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-hapukas-vürtsikas-mõrkja buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Oi vana Gambrinus on rahul. Ja no see pole üleüldse "retro" vaid ikka täiesti "inno" (sõnast innovatiivne), nii konkreetselt selle pruulikoja jaoks kui ka laiemas plaanis. Saison IPA'sid ... või siis humalaseid saisone on mõistagi ka varem tehtud, kuid väga levinud nad pole, samas enamasti on tegu vääääga meeldivate üllatajatega. Sama on ka see klaasitäis, mille eest Gambrinus pruulmeistrile "aitäh" tahab öelda!
-------------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment