Tuesday, June 28, 2016

Little India

Little India (Lehe, Eesti) pdl 0,5 l. alc 2,9 %vol. Liigimääratlus: session IPA

Tegemist on Lehe pruulikoja Väikese India algversiooniga, mille nad kuskil aegade hämarusest välja kaevasid ja vana Gambrinuse juurde tassisid. Et pidada huvitavalt hapu olema :)

Keskmist kasvu pudel, minimaalne roheline sildike on kattunud ajakirmega. Erkvalge vaht täidab 3/4 klaasist, olles küll hõre kuid üsna püsiv. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on sisuliselt olematu, kergelt kastemärja rohu lõhnane ja hapukas.

Esmamekk on kerge kehaga ja mõrkjas-hapukas. Keskmaitse on üllatavalt täidlane, mõrkjas, kuusevõrse taoline ja karameljas. Lõppmaitse on hapukas-mõrkjas, süveneb noore kuusevõrse närimise tunne. Järelmekk kaob üsna kiirelt, jättes vaid vähese mõrkjas-vürtsika õhetuse.

Keskmisest veidi kergema kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga Väga heal tasemel rüübe. Gambrinus on siiiiiiralt üllatunud. Võttes arvesse, et tegu on kolm aastat seisnud lahja joogiga, on tulemus üle igasuguste ootuste hea! Väikene hapukus on küll sisse siginenud, kuid see mõjub vägagi asjakohaselt. Ja no pimetestis pakuks hoopis midagi muud - nii u 5% humalast amber ale tüüpi rüübet.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment