Sunday, June 19, 2016

deTolly pilsner

deTolly pilsner (Kolli, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,0 %vol. Liigimääratlus: pilsner. Ratebeer ei tunne ei tootjat aga toodet.

Tootjainfo: "Koostis: vesi, linnased, humal, pärm, suhkur. Toodetud Eestis deTolly õllebaari tellimusel."

Väike lihtne pudel, sildil Barclay de Tolly ausamba bareljeef. Erkvalge hõre vaht täidab ligi pool klaasi, kuid ei püsi kuigi kaua. Õlle värvus - kirkalt tumekollane. Aroom on esmalt tugevalt mõrkjas, tsitruseline, kuid mõne aja pärast pehmeneb lillelisemaks ja veidi vahaseks.

Esmamekk on keskmisest kriips kergema kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse on tugevalt mõrkjas, lausa kibekuse poole kaldu, meenutades greibikoorest lendavaid mõrkjaid õlijaid piisakesi. Lõppmaitse on ürdiselt mõrkjas-magusakas, raudrohu tõmmise taoline. Järelmekk on karge, kuidvapoolne ja mõrkjas-vürtsikas.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-MÕRU-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga heal tasemel rüübe. Maitsebalanss on mõrkjasse külge kaldu, mistap pilsneri peamine omadus - kerge ja karge joodavus veidi kannatab. Pakkuda koos mõne lihtsa magusapoolsema juustuga (Emmental vms).
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment