Sunday, January 28, 2024

Anderson's - Applehoff Mezcal BA

Applehoff Mezcal BA (Anderson's, Eesti) pdl 0,33 l. alc 10,0 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd liigimääratlus: "Sour - Fruited" ja hinnang 4,17.

Tootjainfo: "Sour Ale with Apples and Cinnamon. Barrel aged in Mezcal barrels"

Väike lihtne pudel vahakaela ja retroliku täpikujundusega, seekord sinisem kui muidu. Valge vahukiht täidab kolmandiku klaasist, kuid pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on seeriale omaselt niiiiiii mõnusalt ahjuõunane, seekord sobib siia juurde ka õõõõõhkõrn suitsuvine.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magus-hapu ning tuntavalt õunane. Keskmaitse muutub kuivemaks, kaneeliseks ja hapuks. Lõppmaitse on pisut isegi agressiivne, alkoholine ja mõrkjas-hapu. Järelmekk - kaneel saab kõrgema võimaluse enda esitlemiseks, samas õun taandub kuivaks üldhapuks.

Keskmisest veidi raskema kehaga, vähekarboniseerunud ja kuiva paletiga, magus-hapu-mõrkjas-hapu-kaneeline-hapu buketiga ÜBERtaseme rüübe. Joogina omaette - kindlasti meeldejääv ja proovimisväärne. Samas selles Applehoff vaadihoidiste seerias ei ole ta kaugeltki kõige uljam tegelane, seda enam et mezcalivaadi kasutamine loob suitsused ootused, mis aga ei täitu.
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment