Sunday, January 21, 2024

Mikkeller - Japanese Rice Lager

Japanese Rice Lager (Mikkeller Taani). prk 0,44 l. alc 5,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pale Lager - International / Premium" ja hinnang 44 punkti. Untappd ütleb: "Lager - Japanese Rice" ja 3,33 punkti.

Tootjainfot pole leida

Keskmist kasvu purk, sildikujundus andekalt jaapanipärane. Erkvalge vaht täidab üle poole klaasist ja püsib vägagi, haakudes veidi ka klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt heledapoolne kollane. Aroom on rohuroheliselt karge ja murune ja ...hmmm ... värskelt porgandi küljest murtud pealsete lõhnaga.

Esmamekk on väga kerge ja kuivapoolselt maguakas. Keskmaitse - hapukas-mõrkjas ja jällegi murune. Lõppmaitse - kuiv, mõrkjus hakkab nihkuma kuhugi kirbuse serva-aladele. Järelmekk - huvitavalt redisene/sinepine/aromaatne ja krõbedake-krõpsuvake.

Väga kerge kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja väga kuiva paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-mõru-vürtsika buketiga VÄGA huvitav rüübe. Riis teeb õlled kergeks ja kuivaks, kuid seekord on siin mängus huvitavalt sinepiaurune/eeterlik/vürtsikas kargus.
----
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment