Thursday, January 25, 2024

Upslope - Citra Pale Ale

Citra Pale Ale (Upslope, USA) prk 0,33 l. alc 5,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pale Ale - American (APA)" ja hinnang 53 punkti. Untappd liigimääratlus: "Pale Ale - American" ja hinnang 3,68 punkti

Tootjainfo: "Prominently featuring Citra hops, our Citra Pale Ale delivers pungent grapefruit and tropical fruit aromas on the nose with a semi-dry finish. Juicy notes imparted by the hops pair with the light caramel malt character to balance this drinkable, “go-to” American Pale Ale.
IBU 37"

Väike purk, igav-lihtne kujundus. Kergelt kollakas vaht täidab üle poole klaasist, püsib üsna kaua ja haakub ka veidi klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom - õrnalt magus-tsitruseline.

Esmamekk on keskmise kehaga ja kuivapoolselt hapukas-mõrkjas. Keskmaitse - kuiv, karamelline, veidi puidune. Lõppmaitse - mõrkjas, isegi mõru, vähee karamellise fooniga. Järelmekk - mõru ja õrnalt hapukas-vürtsikas.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-mõrkjas-maguskas-mõru-hapukas-vürtsika buketiga kahetine rüübe. Ühest küljest on ta APAna näidis par excellence! Teisest küljest, ega ta millegi peale oma stiilipuhtuse meelde kah ei jää :)
---
mõneti saadaval
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment