Wednesday, January 3, 2024

Käbliku - Malabar

Malabar (Käbliku, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Flavored - Chili / Peppers", hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd liigimääratlus: "Pilsner - Other" ja hinnang 3,45 punkti

Tootjainfo: "Õllesse lisatud Tellicherry ja Sichuani pipar ning melegeti aframon annavad sellele punasele rukkipilsnerile omapärase aroomi ja kergelt vürtsika ning mesise maitse."

Oluline detail - tegemist on "Red Rye Pepper Pils" rebrändinguga, mille algse kirjelduse leiab siit.

Keskmist kasvu purk, tume-pipraterane kujundus. Kollast vahtu tekib üsna samapalju kui algversioonil. Õlle värvus - no vast on pooltooni võrra punakam kui toonane määratlus "vasekarva"

Aroom - samamoodi põnevalt ja nuuskima-ajavalt vürtsikas ja magus, rukki enda toonile lisandub äratuntav piprasus. Maitsepilt - täpselt samamoodi mõrkjas-vürtsikas ja teistsugune, keelega mööda nurki liikuma panev ja äratundmisrõõmu pakkuv

Suurepärane sooritus nii selles mõttes, et sisuliselt on tabatud sama tulemus mis 7 aastat tagasi. Teisalt vähemalt sama tubli selle eest, et vürtsõllesid on siinselt õlleturul nii armetult vähe. Kolmandaks selle eest, et julgus keerata justnimelt pilsnerile maitsevinti peale (mitte nt gosele vms vembu-õllele) tekitab kindlasti rohkem jahmumisi ja emotsioone - ning see on ju hea!
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment