Monday, January 8, 2024

Funky Fluid - Triple Citrusy

Triple Citrusy (Funky Fluid, Poola) prk 0,5 l. alc 8,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IIPA DIPA - Imperial / Double Hazy (NEIPA)" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - Triple New England / Hazy" ja hinnang 3,58 punkti.

Tootjainfo: "Intense, strong and uncompromisingly dry hopped with Idaho Gem, HBC 630 and Chinook triple NEIPA, to which we added calamansi juice, enhancing the citrus notes and giving the whole thing refreshing character"

Keskmist kasvu purk, kujundusek rõõmsavärviline värviplätserdus. Erkvalge vaht täidab ligi poole klaasist ja püsib korralikult. Õlle värvus - hämuselt tumekollane.

Aroom. Mäletate kaikuvat reklaami "MYYYYNTHOOOOS!", siis vaata see on nüüd "TSIIIIIITRUUUUUS!!!", kusjuures ühendatud on kaikuv värskus ja üleinimlik tsitrus! Kuhugi laimi ja sidrunikoore ja greibi ja kõikide nende mõrkjama otsa asjade kanti

Esmamekk - magus, väga magus, aga õnneks ka mõrkjas. Keskmaitse - mõru-magus, greibikoorene, apelsiniseemneõline ja veidi ka aniisine. Lõppmaitse - uhhhhh kui tsitrusemõru - see ongi calamansi olemus, aga selle taga ka punnitatult magus ja veidi isegi humalahammustusega. Järelmekk - hiinamüürilikult koletuslikult mõrumagus, laimihapuka fooniga ja keelt maitsemüriaadi-triumviraadi-türannaadi all koolutav.

MEELETU METSIK KÕRVULUKUSTAV ÜLEVÕLLIKAS. Kõigi tsitruste vanaema kalamansi mõte on olla veenvalt mõru, kuid siin on üritatud lausa veri-ninast-välja pungestusega luua taha tasakaalustav magusafoon ning sellega on mindud liiale. Aga MAITSEVÕIMSUSE skaala on mitte lihtsalt punases, vaid selle ülemisest otsast väljas.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment