Monday, January 8, 2024

Funky Fluid - Winter Cake

Winter Cake (Funky Fluid, Poola) prk 0,5 l. alc 6,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Flavored / Pastry" ja hinnang 83 punkti. Untappd ütleb: "Stout - Foreign / Export" ja hinnang 3,59 punkti.

Tootjainfo: "Foreign Extra Stout with orange zest, cocoa nibs, cinnamon, cardamom, nutmeg & cloves"

Keskmist kasvu purk, arusaamatu roostekrähmuline sildikujundus. Pruun vaht täidab üle poole klaasist ja püsib vägagi kaua. Õlle värvus - julkjürisüngelt-sünkjalt mustjaspunane.

Aroom - vaaahuuuu - see on terve maitseainetooside karbitäis emotsioone, mis algavad apelsinikoore tsukaadist ja lõpevad karbi põhja laialipudisenud muskaatpählitega.

Esmamekk on ootamatult kerge kehaga ja mõrkjas-magus. Keskmaitse - jätkub suisa vesisel toonil, milles nelk on laastavalt kõik muud maitsed ära hävitanud. Lõppmaitse - jepp - nelk see on, mis suudab oma üledoosi korral varjutada ka Kuu ja Päikese. Järelmekk - magus nelgileotis, milles on nüüd ka rösti ja veidi muskaatpähklit tunda, apelsinikoore tsukaadist eeterlikku magusust hõreda veikleva varjuna samuti.

ÜLEVÕLLIKAS SELLE SÕNA HÄVITAVAS VÕTMES. Nelgi doseerimine on meistriklass, siin on mindud armetult liiale ja nelk on ära söönud nii keha kui enamiku maitsetest
---
mõni purk saadaval
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment