Tuesday, January 17, 2017

Aurora Australis


Aurora Australis (Nøgne Ø, Norra). pdl 0,25 l. alc 11,0%. Ratebeeri liigimääratlus: "Abt/Quadrupel - Top 50" ja hinnang 99 punkti!!!

Tootjainfo: "In Norwegian tradition alcoholic beverages are sent across the globe to benefit from the temperature variations one experiences when crossing the equator. This beer was brewed at Bridge Road Brewers in Beechworth, Australia. Maturation took place in red wine barrels on its journey to Norway. Blending and packaging was carried out by Nøgne Ø."

Eeee. Kulla sõber. Loe nüüd läbi see mis jutumärkide vahel kirjas oli! Said pihta? Need hullumeelsed norrakad lasksid õlut teiselt poolt maakera kohale tuua! Quadruplit. Veinivaadis loksudes. Ma ei tea mis sina mõtled, aga vana Gambrinuse keel rullub maitseelamuse ootusel lahti nagu nagu lõõtsutaval penil, kes veekausi poole ruttab.

Väike sale pudelike, sildil pruulikoja tunnus-O taga kõnealune vaadike. Tumekollane vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib vägagi kaua. Õlle värvus - sädelevalt tumepunane. 

Aroom. Vana Gambrinuse ninas tõstab purjed vana laev, mis veab tünne. Ajus aga kerib end lahti pilt, mis on täis kanepisi köisi, tõrvaseid laudu ja sooldunud dekke. Ja mehi purjede all. Rummi mu meestele! Noh kasvõi selleks et nad pahaks ei paneks, kui ma ise midagi peenemat lahti korgin.

Esmamekk. Koidest puretud, kajutipõranda külge tihkelt tapitud vana laud, millel vedelevad merekaardid, pliiatsitopsid, sekstant ja kiiker. Täna on meri tüüne ja kajutiaken valla. 

Keskmaitse. Millllline värv, pomiseb vana kapten, hoides näppude vahel kristallpokaali. Las meestel olla täna tinakruusid pilgeni rummi täis, sest tuulevaikse ilmaga pole midagi tarka niikuinii teha. 

Lõppmaitse. Ploomikorvike ja juustuvaagen. Hei kokapoiss, kutsu pootsman siia! Vana semu oskab seda kraami hinnata. 

Järelmekk. No mis kostad, mu karvane kurat? Eks ole üks hüva rüübe? Need norrakad on ikka hullud küll, et lasevad meil säänset kraami üle mere kohale toimetada. Aga kuni nad lepivad, et mõni vaadike tee peal katki läheb, on kõik korras, kas pole, hääää-hääää!

Kokkuvõtet ei tule. Nii nagu ka maitsekirjeldusi ei ole. Sest mis sa ikka kirjeldad, kui seesinast kraami enam ei toodeta ja ega saada ka pole. Aga vana Gambrinus rõngub rahulolevalt ja kuulab kajakate kisa oma kõrvus. Ega merd mehest välja saa!
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment