Thursday, January 26, 2017

Kaffe og Røg


Kaffe og Røg (To Øl, Taani) pdl 0,33 l. alc 9,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Smoked" ja hinnang 81 punkti

Tootjainfo: "Smoked Coffee Dark Ale
Here comes to you a dark silky-smooth tribute to a bygone era. A deep round black ale brewed with coffee and smoked malts."

Väike lihtne pudel, silt on ... mhhh ... tootjale omaselt arusaamatu :) Tumekreemikat karva vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib väga kaua, haakides ka tiheda vahupitsina klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt mahagonipunane. Aroomis on veidi turbast suitsu, rõsket mulda ja vana vaskset kohviveskit.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magusakas-mõrkjas, vähese kohvise tooniga. Keskmaitses tuleb esile hapukas suits, turba ja mulluste lehtede segune lõke aianurgas on piisavalt kuum, et mitte haiseda kirbelt suitsu järele, vaid pigem eritab sellist magusapoolset vinet üle kogu kevadiselt rõske aia. Lõppmaitse muutub magusamaks, kohvikaramelli-kommikeste taoliseks, mida ennemuiste iga vanaema vitriinkapis tšehhi kristallist vaasikese sees leidus. Järelmaitse viskab juurde veel peotäie veidi üleröstitud metsapähkleid ja päevalilleseemneid.

Raskepoolse kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-hapuka buketiga Übertaseme rüübe! Nii lubatud kohvi kui suitsu võiks veel kraadi võrra rohkem olla ... eriti kohvi, praegu kipub see veidi suitsu varju jääma, kuid igatahes üsna võimas kraam. Pakkuda koos sidrunilõiguga.
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment