Wednesday, January 25, 2017

Cherry Belle

Cherry Belle (Ehte, Eesti) pdl 0,375 l. alc 6,6 %vol. Liigimääratlus: saisoon

Tootjainfo: "Linnased: Extra Pale Ale, dextrine, hapestatu. Humalad: Columbus. Lisandid: hapud kirsid. Pärm: Belle Saison"

Keskmist kasvu pudel, mille plastkorki ohjab traatkinnis. Tehniline, ent kenakujuline sildike. Sõrmepaksune roosakas vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt oranžika helgiga punane. Aroom on lihtsalt ummmi-nummi -hapuka ja värske kirsiga seguneb saisoni magusakas vürtsikus.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mahlaselt hapukas. Keskmaitses muutub see kirsimekk huvitaval selliseks, et meenutab ... kuivatatud kirsse? Või siis kirss-rosinaid, eks ole ju kindlasti ka selline asi olemas? :) Lõppmaitses võtab tuurid üles saisoni sädelus, ehkki kirsi tuhm hapukus surub seda märkimisväärselt allapoole. Järelmekis tuleb esile nipi-napike ootmatatut mõrkjust, kuid see sobib üldiselt üüüüsna kenasti.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, hapukas-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkja buketiga VÄGA HEA taseme rüübe! Huvitaval kombel on kirss kuidagi tuhmipoolne, surudes veidi saisoni olekut maha, mitte seda ootuspäraselt võimendades. Järgmine kord soovitaks kirsikogust vähemalt duubeldada! Aga suurepäraselt värskendav klaasike on see ka praeguses versioonis, nii et - pai pruulmeister, tee veel!
-------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment